menü

Jelképünk

CímlapJelképünk
CímlapJelképünk

A Soli Deo Gloria elv Magyarországon a XX. század elejétől kezdve elsősorban diákmozgalmával lett ismertté. E diákmozgalom éppen a közélet és a társadalmi élet fonákságaira, igazságtalanságaira, kritikus kérdéseire hívta fel a figyelmet, s keresett a Szentírás tanítása szerint választ.

Tevékenységében kimagasló hírnevet szerzett a Soli Deo Gloria balatonszárszói táborával. E tábor különösen is a II. Világháború évei alatt adott helyet azoknak a gondolkodóknak, akik a háború elvesztésének tudatában tervezték az új Magyarországot. Ilyen volt Német László, Veres Péter, Soós Géza, Karácsony Sándor csak hogy a legismertebbeket említsem. Jelképük Kálvin János illetve a 25. Zsoltár nyomán egy ég felé tartott égő szív, amellyel az áldozatkészségüket kívánták kifejezni.

A dunavarsányi Soli Deo Gloria mozgalom mind a Soli Deo Gloria Diákmozgalom, mind pedig a Soli Deo Gloria Balatonszárszói Konferenciatelep engedélyével ugyanezt a szimbólumot „tűzte zászlójára”, s e zászló ünnepnapokon lobog Közösségi Házunk udvarán.

Személyi jövedelemadója 1 %-ának felajánlását a 18269947-1-13 adószámon bizalommal várjuk.