menü

Célkitűzés

CímlapCélkitűzés
CímlapCélkitűzés

A Soli Deo Gloria üzenete magába foglalja célkitűzését is. A XXI. század nem kevésbé hemzseg a bálványimádó tendenciáktól, mint a korábbi korok. Ma is hisznek az emberek hiúságokban és hiábavalóságokban, és nagyokat csalódnak. Az újkori babonaságnak nagy piaca van. Vissza is élnek ezzel sokan. Végső boldogságot, kellemet és kényelmet ígérnek sokféle formában. Néha spirituális vagy asztrológiai, máskor gazdasági vagy politikai megváltást és üdvösséget ígérnek. Ezek az ígéretek nem felemelnek, hanem még jobban megaláznak emberi gyarlóságainkban.

A Soli Deo Gloria Közösség arra szövetkezett, hogy ettől a csapdától óvja magát és minden embertársát. Ehhez a legbiztosabb módszert egyrészt abban látja, hogy az illúziókat, a hamis messianizmust leleplezi, s a Jézus Krisztusban önmagát kinyilatkoztató isteni szeretetre igyekszik ereje szerint rámutatni. Teszi ezt az emberi szó, jócselekedet s a közösségépítés minden lehetséges módszerével. Teszi ezt elismerések és elutasítások közepette töretlen hittel.

A Soli Deo Gloria Közösség és a Soli Deo Gloria Nonprofit Kft. közös elvük és meggyőződésük szellemében a Habitat for Humanity mozgalom dunavarsányi projektuma körül toborzódott arra, hogy segítse ennek az amerikai otthonteremtő mozgalomnak a dunavarsányi tevékenységét. Amikor a Habitat munkának a lehetősége – rajtunk kívülálló okok miatt – megszűnt, e szellemiség és építési kedv tovább élt. Úgy gondoltuk, hogy ennek a munkának a feltétele és egyben eszköze egy szép, sokfunkciós közösségi épület felépítése.

Ezzel a gondolattal és ezért a célért építettük fel a Közösségi Házat elsősorban az SDG Kft. aktivitásával, és tartjuk fenn gazdag programokkal azt elsősorban az SDG Közösség aktivitásával a Habitat utca 10-12-ben. Az építkezés alapfeltételét a helyi református egyház cserére alkalmas telekfelajánlása valamint az Atlanta-i Őszibarack utcai és a Fort Worth-i Első Református Egyház több tízmillió forintos felajánlása jelentette. E bátor közösség a cserével biztosított telken, az említett felajánlás ígéretével, Istenben hívő és az emberi jószándékban bízó meggyőződéssel 2005-2009 között Isten segítségével megvalósította álmát.

           

Az épületben a következő helyiségek vannak:

 

Alagsor:

    Erős Vár Kápolna urnasírhelyekkel
    Őszibarack Szenior Szabadidős Klub kemencével, füstölővel
    Jonatán Ifjúsági és Diák Klub biliárdasztalokkal
    Sokfunkciós Közösségi Tér karitatív ruhaakciókkal, disznóvágásokkal, szeretetvendégségekkel
    Vizes helyiségek

 

Földszint:

    Sokfunkciós, három részre osztható díszterem koncertekkel, istentiszteletekkel, családi és közösségi rendezvényekkel
    Konyha
    Vállalkozási tér vegyesbolttal
    Előtér
    Vizes helyiségek

 

Tetőtér:

    A díszterem és az előtér karzata
    Vendégszobák vizes helyiségekkel
    Irodák vizes helyiséggel
    Elnöki tárgyaló

Személyi jövedelemadója 1 %-ának felajánlását a 18269947-1-13 adószámon bizalommal várjuk.